Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

9 Ağustos 2010 Pazartesi

BURSASPOR 0:3 TRABZONSPOR

2010 TFF Süper Kupa mücadelesinde iki Anadolu kulübünün yer alması Türk futbol tarihinde bir ilk olması yönünden önemliydi. Bu tarafından bakarsak eğer tarihi bir karşılaşma izledi futbolseverler.
Maçı izlemeye gelen taraftarlar içinse yoğunluğun Trabzonspor'da fakat organize tribün üstünlüğünün Bursaspor'da olduğunu belirtmemiz gerekir. Bursaspor seyircisi gerçekten çok başka.
Maça gelirsek eğer başlangıçta Ertuğrul Sağlam'ın 4/2/3/1'ine karşılık Şenol Güneş'in 4/3/3 dizilişini gözlemledik. Bursaspor'da defansın önünde ki Krita-Ergiç ikilisi Karadeniz ekibinin pas oyununu bozmak için elinden geleni yaptı ancak Selçuk/Ceyhun/Colman üçlüsü sayıca orta sahadaki üstünlüklerini hem fizik hem de oyun anlamında yansıtınca Bursaspor oyunun kontrolünü ilk yarı boyunca ele alamadı. Krita/Ergiç ikilisine kanatlardan ve Batalla'dan yardım gelmeyince Bursaspor kendi yarı sahasına sıkışıp kaldı. Kaptıkları toplarıda uzun çıkmak zorunda kaldılar. Son şampiyonun presini ayağa kısa toplarla kolayca geçen Bordo Mavililerde Alanzinho da dilediği boşlukları buldu ve etkili oldu. Ancak Alanzinho da geçen seneden gördüğümüz final pası sendromunun hala sürdüğüne tanık olduk. Trabzonspor ilk yarıda orta sahada yaptığı iyi işleri Bursaspor ceza sahası çevresine taşıyamadı. Buna Alanzinho ve Burak'ın Teofilo'ya çok uzak oynamaları sebep oldu ve maçın ilk yarısı 0-0 sonuçlandı.
İkinci yarıya Krita-Bekir Ozan değişikliği ile başlayan Ertuğrul Hoca bence sisteminden taviz vermeyerek ikinci yarının da tümüyle Trabzonspor hakimiyetinde geçmesine neden oldu. Kanatlarından yardım alamayan Bursa orta sahası ikinci yarının hemen başı hariç kontrolü tüm maç ele alamadı. Kanımca etkisiz oynayan Ozan/Volkan/Batalla üçlüsünde birini çıkartıp orta sahaya destek olacak bir oyuncu sahaya sürseydi maç böyle kopmayabilirdi. Teofilo gol bölgelerinde olmasa da orta sahanın oynadığı pas oyununa Bursa yarı sahasına kadar gelerek eşlik etti ve takımın 25-30 metrede oynamasına ve oyunu Bursa yarı alanında tutmasında yardımcı oldu. Ancak gol bölgelerinde yalnız kaldığı için etkili olamadı ve fizikli Bursa stoplerleriyle girdiği ikili mücadeleleri kaybetti. Ceyhun'un şutunda Ivankov'un sektirdiği top şampiyona pahalıya mal oldu ve kendine güveni geri gelen Teofilo'yla Karadeniz temsilcisi 2 gol daha bulup maçın sonunu çok kolay getirdi.
Burada Teofilo'ya bir pragraf açmak lazım. Bu oyuncu özellikleri itibariyle tek santrofor oynayamaz diye düşünüyorum. Ancak özellikle iç saha maçlarında ve takımın oyunu karşı alana yıktığı maçlarda Karadeniz temsilcisine mutlaka katkı sağlayacaktır. Teofilo, Umut ve Gökhan Ünal'da olmayan fırsatçılık ve tek vuruş becerilerine sahip. Öte yandan fizik anlamda, zayıf ve patlayıcılıktan yoksun olmasına rağmen orta sahaya kadar gelip pas oyununa katkıda bulunabilmesi ve atağın yönünü değiştirebilme özellikleri onu farklı kılıyor. Formunu bulursa ligimizde çok kolay gol atacağı kanaatindeyim.
Sonuçta toparlarsak eğer Bursaspor'un kadro istikrarını korumasına rağmen herkesin normal olarak belirttiği üzere bende bu kadronun şampiyon olduğu sezondan daha iyi futbol oynama ihtimalinin olmadığını düşünüyorum. Zaten süper kupa finalinde üstüne bişey koymadıklarını da gözlemledik. Yapılan transferler katkı sağlarsa yeni sezonda yine iyi bir Ertuğrul Sağlam takımı izleyeceğiz hiç şüphesiz ancak bu sezon işler kendileri için çok daha zor olacak. Trabzonspor'a gelince Şenol Güneş'in elinde en son geldiği dönemki kadrodan daha yetenekli bir kadro olduğu kesin. Kendi klasiği olan kısa tek pasa dayalı oyunu takımına geçen seneden beri yükselen bir ivme ile adapte etmeye çalışıyor ve elinde bu anlayışı sahada icra edebilecek yetenekler çokca var . Bu maç bize gösterdi ki; Trabzonspor iyi hazırlanmış ve Şenol Güneş'in takımı her zaman olduğu gibi bu ligin en iyi futbolunu oynayan ekip olacak. Bakalım geçen sezonların aksine bu kez sonuç alabilecekler mi zaman bize gösterecek...

2 yorum:

  1. hocam adam gideli sene olacak nerdeyse; hala gökhan ünal diyosun.bir özlem mi var acaba?hasetinden mi çatlıyosun ki.bilemedim.ahahahaha.

    YanıtlaSil
  2. çoook fena özledim keratayı:)

    YanıtlaSil