Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

5 Ağustos 2010 Perşembe

Bu İşte Bir Yanlışlık Yok Mu?


Dün akşam sonuçlanan Fenerbahçe-Youngboys Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme mücadelesinde maçı seyreden her futbolseverin Fenerbahçe'nin fizik durumu ile ilgili hayıflandığı bir gerçek. Takım sporları için konuşacak olursak, müsabakalarda teknik, taktik uygulamadan çok ilk önemsenmesi gereken durumun fizik kalite ve kondüsyon konuları olduğu çok açıktır. Güçlüyseniz taktik ve teknik özelliklerinizi sahaya yansıtıp rakibinize üstünlük kurabilirsiniz. Bunu da 90 dakika yapmanız sizden beklenmez oyunun belli bölümlerinde tempo yapıp rakibe üstünlük kurup, taktik ve teknik özelliklerinizi sahaya yansıtıp sonuç almaya çalışırsınız. Alırsınız alamazsınız ayrı bişey ama bir takımdan saha kenarında antrenörü bunu bekler. Bunun için takımlar antrene edilir.
Avrupa kupalarında Fenerbahçe'nin Young Boys, Beşiktaş'ın V.Plezen ve Galatasaray'ın OFK Belgrad mücadelelerini şöyle bir göz önüne getirdiğimizde 3 takımımızın toplamda oynadığı 4 maç 360 dk. süreçte bu üç takımımızın rakiplerine karşı baskı kurduğu oyunu karşı sahaya yıktığı dakikalar malesef yok denecek kadar az. Rakiplerin kalitesinin teknik ve taktik anlayışının bizden iyi olduğunu asla düşünemeyiz. Ancak Young Boys maçlarının sonucunda ortaya çıkan fizik kondüsyon farkı bizim takımlarımızın sezon planlamalarında çok büyük yanlışlar yaptıklarını ortaya çıkarıyor. Ben bu yazıda konuya Fenerbahçe özelinden bakmak istiyorum. Bugün ve yarın Beşiktaş ve Galatasaray'ın alacağı olası kötü sonuçlarda benim için asla süpriz değildir.
Bu maçların takvimi 6 ay öncesinden UEFA tarafından açıklanıyor. Fenerbahçe ile Young Boys takımlarının fizik durumlarını karşılaştırırsak; bu hafta İsviçre liginde 2. hafta maçları oynandı Fenerbahçe ilk lig maçını 15 ağustos ta yapacak Young Boys bu sezonu 10 Haziranda açmış, ilk hazırlık maçını 15 Haziranda Tre Penn takımıyla oynamış. Fenerbahçe ise 1,5 aylık tatilin sonucunda 28 Haziranda sezon açmış. Profesyonellik vb. olguların iki takım oyuncuları için de eşit olduğunu varsayarak -kampa fazla kilolarla gelmek gibi- unsurları hiç hesaba katmadan kaba bir hesapla düşünürsek eğer Fenerbahçe şu anki Young Boys takımının fizik seviyesine en erken Ağustosun son haftasında gelebilir.
Şimdi bu noktada bugün basında çokça yer bulan eleştirilerde bakılması gereken yerin Aykut Kocaman'ın kadro tercihleri, Semih'in oyuna geç girmesi, iki maçta da 10 kişi kalmak, yönetimin santrafor transferi yada taktik diziliş gibi unsurlar olmadığı çok açıktır. Young Boys Fenerbahçeyi fizik kalitesiyle adeta sürklase etmiş, ayağa kısa tek paslarla da toplamda 180 dk. boyunca Fenerbahçe takımıyla top diye oynamıştır. İki takım arasında kadro kalitesi dağlar kadar farkla Fenerbahçe lehineyken Avrupa'nın 1 no'lu kupasına daha ilk eleme turunda yanlış sezon planlamaları sonucu veda edilmiştir.
Kimse kimseye hikaye anlatmasın Fenerbahçe sezonu geç açmıştır. Hem de bile bile lades diyerek. Avrupa Kupası rakibiniz sizden 18 gün önce sezon açıyorsa, Trabzonspor ve Bursaspor ilk resmi maçlarını 7 Ağustosta oynayacakken sizle aynı tarihte sezon açıyorsa, bu işte bir yanlışlık yok mu?



2 yorum:

  1. efsane geri döndü.bize her yer trabzon..

    YanıtlaSil
  2. Cumartesi günü maç yazısı yazacağım bileti bilerek basın tribünü yakınlarından bir yerden aldım:)

    YanıtlaSil