Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

31 Mayıs 2011 Salı

Avrupa Ligleri'nde bu sezon - Bundesliga


Bundesliga'nın Bayern Münih'in şampiyon olmadığı sezonları sürprizle sonuçlanmış sayılıyor hepimizin bildiği gibi. Son 5 sezonda tam 3 kez sürpriz yaşandı ve sırasıyla Stuttgart, Wolfsburg ve bu sezon da Dortmund, Bayern Münih'i mağlup edenler arasına girdi. Tıpkı La Liga'da olduğu gibi Bundesliga'nın da şampiyonluk düğümü çok sıkı değildi fakat, küme düşmeme mücadelesi son haftaya kadar sürdü. Şimdi de Bundesliga'yı didikleyelim bir ince.
Yılın takımı: Tartışmasız Borussia Dortmund. Jürgen Klopp yönetiminde her sezon bir öncekinin üstüne koyarak yukarıya doğru yürümeye başlayan sarı-siyahlı ekip, muhteşem taraftarının da sezon boyu hiç eksilmeyen desteğiyle şampiyonluğa rahat ulaştı. Ligin son 7-8 haftasına kadar en yakın rakiplerinden çift haneli puanlarla önde olan Dortmund, avantajının verdiği rehavetle kayıplar yaşamasına rağmen en yakın rakibi Leverkusen'e 7 puan fark atarak 2001-2002'den sonra ilk kez şampiyon oldu. İlginçtir, Dortmund 2002'deki son şampiyonluğunda da Leverkusen ve Bayern Münih'le çekişmiş, bu 2 takım ligi tıpkı o sezon olduğu gibi ikinci ve üçüncü tamamlamıştı. Yaş ortalaması 23 olan bir savunma kurgusuyla oynayan, yine bu gençlerin yanına Kagawa, Nuri, Grosskreutz, Lewandowski, Bender, Götze gibi atak oyunu seven genç yetenekleri monte ederek 90 dakika boyunca mücadele edip hücuma çıkabilecek bir ekip kuran Jürgen Klopp, Barrios gibi altın çağını yaşayan bir golcünün ve Weidenfeller gibi çok tecrübeli bir kalecinin de katkılarıyla ortaya diğer 17 takımdan çok farklı bir Borussia Dortmund gerçeğini ortaya koydu. Bu sezon gösterdiği performansla Mourinho'nun dikkatini çeken ve 10 milyon euro karşılığı Madrid'e transfer olan Nuri Şahin ise Klopp'un haklı gururunun başka bir kanıtı.
Yılın Hayal Kırıklığı Yaratanları: Yazının başında da değindiğimiz gibi, Bayern Münih, onca parasına puluna, transfer bütçesine, yıldızlarına rağmen şampiyon olamayınca direkt olarak hayal kırıklığı yaşatmış sayılıyor.  Özellikle bu sezon şampiyonluk yarışından çok erken koparak beklentileri karşılamanın çok altında kalan Bavyera ekibi, ligi şampiyonun 10 puan arkasında bitirdi. Takım iç sahada gösterdiği başarılı performansı deplasmanlarda sergileyemeyince burada kaybettiği 27 puanla bir anlamda yarışa havlu atmış oldu. Bitime 5 hafta kala Louis Van Gaal'le de yollarını ayıran Bayern yönetimi bir anlamda başarısızlığın faturasını da hocaya kesti. Sezonu kupasız kapatan Bayernlilere tek teselli ise Mario Gomez'in 28 golle krallığı kazanmasıydı.
Sezona Raul, Huntelaar ve Jurado gibi flaş transferlerle girerek şampiyonluğu hedeflediğini gösteren Schalke, belki Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayarak taraftarına bir rüyayı yaşattı ama, ligde gösterdiği performansla da düşme hattının hemen üzerinde yer bularak hayal kırıklığı yaşadı. Almanya Kupası ise onların tesellisi oldu. İlk yarıyı 7. sırada tamamlayan Frankfurt da ikinci yarı sergilediği berbat performansla küme düşerek kendisini sevenlere azap çektirdi. Ligin yakın tarihinin şampiyonları Wolfsburg, Stuttgart ve Werder Bremen de düşme hattının çok yakınlarında ligi bitererek taraftarlarına korku dolu haftalar yaşattılar.
Ligin En İyi Çıkışını Yapanları: Uzun zamandır ligin orta sıra takımları arasında olan Hannover 96, geçen sezon son anda kaldığı ligde kalıcı olmak hedefiyle sezona başladı. İç sahada çok iyi bir performans gösteren Hannover, son haftalara kadar üçüncü Şampiyonlar Ligi bileti için Bayern Münih'le çekişti ama tecrübe daha ağır bastı ve Bayern Münih bileti kaptı. Fakat bu yenilgi tabi ki Hannover'in çok iyi bir sezon geçirdiği gerçeğini gölgeleyemez. Mirko Slomka'nın öğrencileri gelecek sezon Almanya'yı Avrupa Ligi'nde temsil eden takımlardan biri olma hakkını kazanarak sezon başı kendilerine şans vermeyen otoriteleri yanılttı. Ya Konan ve Abdullaoue gibi golcüleriyle Bundesligayı sallayan Hannover kadrosunu koruyabilirse bu sezonki çıkışını sürdürebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder