Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Avrupa Ligleri'nde bu sezon - La Liga

Son yılları Barcelona'nın hükümdarlığında geçen La liga'da bu sezon da değişen pek birşey yoktu. Önüne gelene 5-6-7-8 atan Barcelona ve Real Madrid en yakın rakiplerine yine 20 puandan fazla fark atarak ligi bitirdiler. Düşme ve Avrupa Ligi potasında son haftaya kadar yaşanan mücadele şampiyonluk mücadelesinden çok daha çekişmeli ve ilgi çekici oldu. Ana başlıklar halinde La Liga'da bu sezona bakalım:
Yılın Takımı: Ne yazık ki Barcelona. Diğer rakiplerini geçtim, ezeli rakipleri Real Madrid'e bile Camp Nou'da 5 gollü bir cehennem yaşatan Katalanlar 96 puanla ligi bitirirken hiç zorlanmadılar. Her hattıyla dört dörtlük bir performans gösteren Barcelona bu sezon da La Liga'yı domine ederek rahat bir şekilde şampiyonluğu kazandı.
Yılın Hayal Kırıklığı Yaratan Takımları: Deportivo, Hercules. 2000'de şampiyonluk yaşayan ligin en köklü takımlarından Deportivo yıllardır gösterdiği istikrarsız performansla düşme sinyalleri veriyordu. Aralıksız 5-6 sezondur ligin en keyifsiz maçlarını oynayan ve sürekli gol kısırlığı yaşayan Deportivo, nihayet bu sezon 47 golle  ligin en az gol yiyen 7. takımı olmasına rağmen, bu gollere ancak 31 kez karşılık verebilince küme düşmekten kurtulamadı. Ligin bu sezonki yeni takımlarından Hercules ise Trezequet, Valdez, Drenthe gibi iddialı katkılarla başladığı ligde kimsenin gözüyle görmeden inanmayacağı 2-0'lık bir Barcelona deplasmanı galibiyeti aldı. Valdez'in golleriyle bu sezon Camp Nou'dan galip çıkmayı başaran tek takım olma ünvanını alan Hercules, gerisini getiremedi. Deneyimli yıldızlarına rağmen deplasmanlardan sadece 9 puan çıkarabilen Hercules, iç saha performansı da ancak vasat olunca düşmekten kurtulamadı.
Yılın En İyi Çıkış Yapan Takımı: Tıpkı Hercules gibi lige bu sezon yükselen Malaga lige pek iyi başlayamadı. Ligin ilk yarısını ligin diplerinde kapatan mavi-beyazlılar, sezonun ikinci yarısına Julio Baptista, Ignacio Camacho, Sergio Asenjo, Martin Demichelis, Enzo Maresca
, Diego Buonanotte gibi çok önemli transferlerle girdi. Uyum sorununu kolay atlatamayan takım 24. hafta sonunda sadece 6 galibiyet alabildi. Fakat ne olduysa bundan sonra oldu. Son 14 haftada şahlanan Malaga 8 galibiyet, 2 beraberlikle tam 26 puan toplayarak düşme potasından kurtuldu ve ligi 11. sırada bitirerek müthiş bir çıkışa imza attı. Özellikle Baptista attığı birbirinden güzel gollerle ligin son haftalarına damga vuran isimler arasında yerini aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder