Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Avrupa Ligi Eşleşmeleri: Trabzonspor - Athletic Bilbao

Avrupalılar Trabzonspor'u ülkemizde elde ettiği başarılarından çok, Avrupa Kupaları'ndaki kura cenabetliğiyle tanıyorlar. Şampiyonlar Ligi elemesinde torbanın en zor takımı Benfica ile eşleşerek yine kendine yakışanı yapan Trabzonspor rakibine diş geçiremeyerek elendi. Avrupa Ligi play-off kuralarında herkes Trabzonspor'un Tottenham'ı çekerek görevini yerine getirmesini bekliyordu ki, temsilcimiz bu sefer şaşırttı ve kötünün iyisi Athletic Bilbao'yla eşleşmeyi başardı. 2004-205 sezonunda da Bilbao'yla eşleşen Trabzonspor, Avni Aker'deki ilk maçta rakibine 70. dakikaya kadar cehennemi yaşatmış ve 3-0 da öne geçmişti, fakat sonra klasik görüntüsüne bürünüp 2 gol yiyince yakaladığı büyük avantajı kaybederek İspanya'ya gitmek durunda kalmış ve 2-0 yenilerek elenmişti. Trabzonspor'un İspanyol takımlarıyla olan randevuları hep hüsranla bitti. Athletic Bilbao, Deportivo, Osasuna, Atletico Madrid, Villareal gibi takımlara daha önce elenen Trabzonspor bu sefer şanssızlığı kırma peşinde.
Geçtiğimiz sezonu 6. sırada bitiren Athletic Bilbao play-off turundan Avrupa Ligi mücadelesine katılmaya hak kazandı. Arjantin'li teknik direktör Marcelo Bielsa'nın çalıştırdığı Bilbao, maçlarını 39bin kişilik San Mames'de oynuyor. Ateşli taraftarı ve her daim dolu tribünleriyle Sam Mames, rakipler için gerçek bir deplasman. Geçtiğimiz sezon içeride oynadığı 19 maçın 12 tanesini kazanan Bilbao burada topladığı puanlar sayesinde ligi bu kadar yukarıda bitirdi. Kırmızı-siyah renklere sahip Bask temsilcisi kadrosunda Bask bölgesi doğumlu olmayan oyuncuları bulundurmamasıyla ünlü. 1898 tarihinde kurulan kulübün bugüne kadar İspanya Bask bölgesi dışında doğmuş olan tek oyuncusu, Fransa'nın Bask Bölgesi doğumlu Bixente Lizarazu. Oldukça gelenekçi ve milliyetçi bir halkın çılgın desteğini arkasına alan Bilbao takımı, ilk kez kuruluşundan 110 yıl sonra, 2008'de formasına Bask bölgesi çıkışlı bir Petrol şirketi olan Petronos'un reklamını aldı. 8 La Liga şampiyonu olan, 24 Kral Kupası kaldıran Basklılar, duble yaptıkları efsane 1983-84 sezonundan sonra sadece 1984-85'de İspanya Süper Kupası'nı müzelerine ekleyebildiler. Takımın en önemli isimleri, geçtiğimiz sezon Real Madrid tarafından ısrarla istenen kafa golü üstadı LLorente, yine Avrupa'nın birçok büyük takımını radarında olan Javi Martinez, 19 yaşındaki genç yetenek Muniain, tecrübeli kaleci Iraizoz, savunmacılar Iraola, ortasaha oyuncuları Gabilondo ve Toquero, Gurpegi ve Susaeta. Daha önce Galatasaray'la Şampiyonlar  Ligi'nde eşleşen Bilbao, İstanbul'da 2-1 yenildiği rakibini kendi sahasında 1-0 mağlup etmiş, 2 kez karşılaştığı Beşiktaş'ı ise 2 maçlı eliminasyonda safdışı bırakmış, Avrupa Ligi grup maçında ise rakibine İnönü'de 3-1 mağlup olmuştu.
Bana göre Trabzonspor'un tur için umutlu olabilmesi San Mames'deki ilk maçtan en kötü tek farklı bir mağlubiyet çıkarmasına bağlı. Daha önce de değindiğim gibi, Bilbao taraftarı sahadaki futbolcular kadar maça etki etmesiyle ünlü ve San Mames'deki maçta maça baskı yiyerek başlayan bir Trabzonspor oradan istediği sonuçla çıkamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder