Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

18 Ağustos 2011 Perşembe

Bal Küpü


Lüksemburg'u Avrupa'da temsil eden takımlardan biri de Differdange 03. Geçen sezonu 4. sırada bitiren ve Lüksemburg Kupası'nı kazanan Differdange Avrupa Ligi'ne 2. ön elemeden dahil oldu. Estonya temsilcisi Levadia Tallin ile eşleşen Lüksemburg ekibi, evindeki maçı 0-0'a bağlayıp deplasmanda da 1-0 kazanarak turu atladı. 1. ön eleme turunda ise kendine göre çok daha dişli bir takım olan Yunanistan'dan ASK Olimpiakos ile karşı karşıya gelen Differdange, beklendiği gibi her 2 maçta da varlık gösteremeyerek 3-0'lık skorlarla elendi. Fakat herşey burada bitmedi. Yunanistan Futbol Federasyonu ASK Olimpiakos'u şike yaptığı gerekçesiyle ikini lige düşürdü, dolayısıyla UEFA'da en ağır cezayı keserek ASK'yı kupadan ihraç etti ve sonraki 2 sezonda da Avrupa'ya çıkma yasağı verdi. Yunanistan Federasyonu'nun temyiz kurulu ASK'nın lige tekrar dahil edip cezayı -10 puana çekmesi de UEFA'nın kararını değiştirmedi ve Differdange gruplara kalabilmek için Paris Saint Germain ile ASK'nın yerine oynayacak. Avrupa Kupalarında tahmin edilebileceği üzere berbat bir performans gösteren Differdange'nin 1979'da Rum takımı Omonia Nicosia karşısında evinde aldığı 2-1'lik galibiyetten sonra elde ettiği tek zafer, bu sezon Estonya'da kazandıkları Tallin mücadelesi. 1984'te Ajax ile eşleşmelerinde elde ettikleri 0-0'lık beraberlik tarihlerinin en büyük başarısı. Ama Ajax'ın bu maçın Hollanda'daki rövanşında gurur yapıp 14-0'lık galibiyetle o zamanki adıyla UEFA Kupası gol rekorunu kırdığını da söylememiz lazım.
Şans talih, kader kısmet derken Avrupa Ligi play-off'una kadar dayanan Differdange muhtemelen PSG karşısında da 2 bozgun yaşayacak ama, 7150 kişilik mütevazi stadlarındaki her bilet satılmış ve Lüksemburglular heyecan içinde PSG'yi bekliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder