Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

26 Ağustos 2011 Cuma

Şampiyonlar Ligi Grup Kuraları



Şampiyonlar Ligi kuraları çekildi, Fenerbahçe yerine lige dahil edilen Trabzonspor'un grubuyla birlikte diğer grupları da kısa bir değerlendirmeye alıyorum.

A GRUBU: Bayern Münih, Villarreal, Manchester City, Napoli
Bir Alman, bir İspanyol, bir İngiliz ve bir İtalyan ile tam temel fıkrası gibi bir grup İçinde ülke şampiyonu bulunmuyor. Şampiyonlar Ligi'nin bu sezonki en denk eşleşmesi denebilir. Her takımın birbirini yenme ve grubu lider bitirme şansı var. Hangi 2 takım diğerlerine göre biraz daha şanslı dersek, kadro genişliği bakımından Manchester City, deneyim ve kalite bakımından da Bayern Münih'i ilk 2 sıranın diğerlerine göre daha şanslı isimleri olarak nitelendirebiliriz.

B GRUBU: Inter, CSKA Moskova, Lille, Trabzonspor
B grubunda liderliğin en büyük adayı tabi ki, birinci torba takımı İnter. Geçtiğimiz sezonu ezeli rakibi Milan'ın arkasında kapatan İnter en büyük gol silahı Etoo'yu da Anhzi'ye yolladı. Sezon öncesi çok hazır gözükmediler ama bu grubu lider bitireceklerini düşünüyorum. Fenerbahçe'nin men edilmesinden sonra ne olduğunu anlamadan kendini Şampiyonlar Ligi'nde bulan Trabzonspor ise Şampiyonlar Ligi'ne hazır değil. Üçüncülük başarı olur. Geçtiğimiz sezonu şampiyon bitiren Lille ise, kadrosunu koruyamadı ama gerekli takviyeleri yaparak sezona başladı. İlk ikiyi zorlarlar. CSKA Moskova sonlarına yaklaşına Rus Ligi'nde lider ve şu aralar formda. Benim ilk 2 adaylarım İnter ve tecrübesiyle CSKA.

C GRUBU: Manchester United, Benfica, Basel, Galati
Manchester'ın gözü kapalı oynayıp 6 maçta 18 puan alabileceği bir grup. Puan kaybederlerse ancak bu sürpriz olabilir. Geçtiğimiz sezon her alanda Porto'nun gölgesinde kalan ve kupasız bir sezon geçiren Benfica ise bu sezona yaptığı iddialı transferlerle girdi. Bu grubun ikincisi onlar. İsviçre şampiyonu Basel ise geçen sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında Roma'yı deplasmanda yenerek sükse yapmıştı ama bu gruptan sürpriz çıkarabileceklerini sanmıyorum. Ligin yeni takımlarından Romen ekibi Galati ise ancak Basel ile üçüncülük mücadelesi verebilecek kapasitede.


D GRUBU: Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb
Dünya devi Real Madrid, D Grubunun tartışmasız favorisi. Kral Kupası'nda Barcelona karşısında 2 maçta da ortaya koydukları oyun kendilerini ne kadar geliştirdiklerinin kanıtı. İspanyolların Avrupa'daki en büyük kabusu Lyon, istemedikleri ot hesabı, yine diplerinde bitti. Hollanda'da uzun bir aradan sonra şampiyonluğu kazanan Ajax da Lyon ile üçüncülük mücadelesi verecek ama kazanan Lyon olacak gibi görünüyor. Hırvat şampiyonu Zagreb ise burada kareyi tamamlıyan takım görünümünde.

E GRUBU: Chelsea, Valencia, Bayer Leverkusen, Genk
Genk'i hariç tutarsak E grubunun dengeli bir eşleşmeden oluştuğunu söyleyebiliriz. İngiliz devi Chelsea oturmuş kadrosu ve yıldızlarıyla grubun favorisi. Valencia kadroda yeniden yapılanmaya ve gençleşmeye gidiyor, ama sahip oldukları sistem ve yerleşiklik en büyük avantajları. Bayer Leverkusen genç ve dinamik kadrosuyla ikinci sırayı çok zorlayacak, kesin. Kuranın ardından İngiliz, İspanyol ve Alman takımlarıyla eşleştiklerini gören Genk yöneticilerinin ettiği küfürleri duyar gibiyim.

F GRUBU: Arsenal, Marsilya, Olympiakos, Dortmund
F grubu, A grubundan sonra en dengeli sayılabilecek grup. Yazı Fabregas kriziyle geçiren ve kaptanıyla birlikte Nasri, Clichy gibi kilit isimlerini de kaybeden Arsenal, sezona da çok kötü başladı. Alman şampiyonu Dortmund ise kaldığı yerden devam ediyora benziyor. Fransız temsilcisi Marsilya da Arsenal gibi sezon başı pek ışık vermeyen takımlardan. Yunan temsilcisi Olympiakos ise gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi grupları içerisinde hiç bu kadar üst tura çıkmaya müsait bir ortam yakalamamıştı herhalde. Benim ilk 2 için favorilerim ne kadar formsuz olasa da Udinese'yi 2 kez yenip gruplara kalabilen, bir anlamda İngiliz takımları haricindekilere üstünlük sağlayabilen Arsenal ve Nuri haricinde kayıp yaşamayan Jürgen Klopp'lu Dortmund.

G GRUBU: Porto, Shaktar Donetsk, Zenit, APOEL
2010-2011 sezonunun bence en flaş takımıydı Porto. Nerede ne kadar kupa varsa kaldırdı, yenilgisiz lig şampiyonluğunun yanına Avrupa Ligi ve Portekiz Kupası'nı da ekledi. Teknik direktörü Villas Boas'ı Chelsea'ye, Avrupa Ligi rekortmeni golcüsü Falcao'yu Atletico Madrid'e göndermelerine rağmen gurubun liderlik için en büyük favorisi yine onlar. Lucescu'lu Shaktar ise geçen sezon Barcelona eşleşmesiyle son verdiği Şampiyonlar Ligi yolculuğuna yine son Lig şampiyonu ünvanıyla devam edecek. Porto'yla liderlik mücadelesi verecekler. Shaktarla aynı iklimin takımı Zenit ise Porto ve Shaktar'a göre bir kalibre aşağıda ama bu iki takımı zorlayacak ve üst tur şansı kovalayacak güçleri var. Apoel'in ise üst tur şansı yok ama, en büyük silahları olan iç sahada alacakları puanlarla grup sıralamasını değiştirebilirler.

H GRUBU: Barcelona, Milan, BATE Borisov, Viktoria Plzen
Grubun ilk ve son ikileri belli. Barcelona ve Milan tokat delisi yapacakları minik rakiplerine atacakları gollerle birbirlerine gözdağı vermeye çalışacaklar ve grup liderliği için çekişecekler. BATE ve Plizen de kendi aralarında oynadıkları maçlarda birbirlerine üstünlük sağlayıp Avrupa Ligi'ne kalma çabası içinde olacaklar. Bu arada Şampiyonlar Ligi'ne ikinci kez katılan BATE'nin 3. torbadan kuraya girmesi de ayrı bir enteresan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder