Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

4 Mart 2010 Perşembe

Milli Takımda Yeni Dönem



Guus Hiddink'in Ağustos ayından itibaren milli takımımızın başına geçeceği bir yeni döneme giriyoruz. Ağustos ayına kadar olan bu süreçte Dünya Kupasına katılacak takımların hazırlık maçları için takvimde oldukça fazla yer var. Bildiğim kadarıyla milli takım bu periyodu Oğuz Çetin ile geçirecek ve medyadaki söylemlerine bakacak olursak eğer artık ikinci adamlıktan sıkıldığını, takım yönetmek istediğini ve bundan sonraki süreçtede milli takıma tek sorumlu olarak gelmek istediğini ifade ediyor.

Bu ifadelerin altını okuduğumuzda Mehmet Demirkol'unda işaret ettiği gibi, Ağustos ayına kadar olan periyodu mağlubiyetsiz seri galibiyetlerle kapatıp kendini bu takım için alternatif olarak medyanın gözüne sokma niyetinde. Zaten Oğuz Çetin'in Honduras maçı için kurduğu takıma bakarsak eğer etliye sütlüye karışmayan, statükocu, Fatih Terim mirası bir takım ile bu mücadeleye hazırlandığını öne sürebililiriz. Bundan sonraki maçlar içinde kadroda Hiddink gelene kadar pek de önemli dokunuşlar yapamayacağı zaten sıfatından ve yukarda saydığımız nedenlerden belli. Zaten Fatih Terim'de görevde olsaydı bu takımı tıpkı böyle kurardı bir eksik bir fazla, ama aynen böyle...

Öyle önemli bir taktiksel değişim de izleyemeyeceğiz, bunu Oğuz Çetin'den beklemek eşyanın tabiatına aykırı. Bunları yapabilecek bir spor adamı seviyesinden çok uzakta olduğunu düşünüyorum. Bir hoca olarak Oğuz Çetin'in futbol felsefesi nedir, ne tür bir taktiksel anlayışı var? Bilemiyoruz... Ama bunları kendi bünyesinde özümseyip oturtmuş bir antrenör olsaydı çoktan en azından Sakaryasporla bir deneyim yaşamış olması gerekirdi.

Şimdi burdan kamuoyuna soruyorum;

1)Madem milli takım başarısız, hoca görevden ayrıldı, neden yardımcı yerinde neden duruyor? Bu bir ekip işiyse eğer, neden Fatih Terim ile yardımcılarının tümünün Milli Takımla ilişiği kesilmez?

2)Fatih Tekke, İbrahim Toraman, Gökdeniz Karadeniz, Umut Bulut, vb. isimler yine kadroda yoksa bu nasıl bir yeni dönem? Hamam yeni ama tas yine eski malesef. Sebep disiplin vb. konularsa hala, Kazım neden her Milli kadro açıklandığında kendine yer buluyor? Fenerbahçe kamplarında yaramazlık yapıyor, Milli Takım kamplarında uslu mu duruyor?

3)Genç oyuncular kadroya çağrılıyor, ancak doğru dürüst süre verilmiyor hala, aynen Fatih Terim döneminde olduğu gibi. Kaleci Volkan'ı bu form durumuyla yedek kulübesinde oturtmayıp gözdağı veremiyorsan, ne zaman oturtacaksın yanına? Fenerbahçe'de forma için rakibin yok ama kusura bakma Milli Takım'da var diyemiyorsan, Volkan'a da haksızlık yapıyorsun, o formayı form durumuyla hak eden genç çocuklara da....

Bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı, ben Oğuz Çetin'e tamamen inancımı yitirmiş bir vatandaş olarak burdan sevgili Türk skor medyasına da soruyorum, Ey skor medyası Şenol Güneş'te olmayan karizma Oğuz Çetin'de mi var da sesiniz çıkmıyor, hiç biriniz konuşmuyorsunuz, hiç Oğuz Çetin'in diksiyonuna dikkat ettiniz mi? Bırakın takım elbiseyi eşofmanın bile Oğuz Çetin'in üstünde iğreti durduğuna dikkat ettiniz mi? Ey Hıncal Uluç nerdesin?

Sonuç olarak çok köklü değişiklikler yapılmadığı sürece eğer Oğuz Çetin ve yanındakilere uyarsa, ilk devre maçları sonunda Hiddink'in görevden ayrılması benim için süpriz değil. Çünkü milli takımın kadro olarak omurgasının sorunlu olduğunu bu sebeplede kadronun istenilen formasyon ve oyun şablonlarını uygulamada başarısız kaldığını düşünüyorum. (Bu teknik analizide bir başka yazıda inceleyeceğim sizler için)Bu da sahada bizi ne yaptığımızı bilmez bir görünüme ve her futbolseverin şikayet ettiği kaos futboluna yönlendiriyor.

1 yorum:

  1. Oğuz Çetin'in söylediğine göre, FAtih Terim'le birlikte tüm heyeti görevi bıraktı, fakat Oğuz Hiddink ismini duyunca onunla birlikte çalışmak için ısrarcı oldu.

    YanıtlaSil