Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

8 Şubat 2010 Pazartesi

Kaçan Kovalanır


Geçen sezon devre arasından beri şampiyonluk yolunda Umut-Gökhan ikilisinin kaçırdığı goller sebebiyle Avni Aker'de Trabzonspor taraftarının ağzına pelesenk olan Fatih Tekke tezahüratları nihayet son bulmuş görünüyor. Öyle ki her kaçan golden, her kaybedilen puandan yeni yapılan transferi havalanında karşılarken bile duyduk onun ismini.
Yılan hikayesine dönen transferin öyküsü aslında çok basit bir hayat kuralıyla ilintili. "Kaçan kovalanır" Bu öyküyü üç aşamada irdeleyebiliriz.

Bölüm 1: Fatih kovalıyor, Yönetim kaçıyor...
Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak hazırlandığı geçen sezon devre arası hazırlık kampında, basın ve taraftarın büyük baskısı sonucu gündeme kerhen gelen transfer, yönetimin ayak oyunları sonucu gerçekleşmedi. Kulübüyle büyük sorunlar yaşayan Tekke, selektör yapıyor,Sadri Şener ve kurmayları bu transferi istemiyorlardı çünkü iyi giden takımın dengelerini bozmaktan korkuyorlardı. Fatih Tekke, Trabzonspor için sadece bir oyuncu değil, o coğrafyadan çıkan nadir karizmalardan biriydi ve camia üstünde çok büyük bir etkiye sahipti. Sadri Şener'in bu yönde Fatih'in oyunculuğunda ziyade karakter özellikleriyle ilgili -idman yapmaz,düzen bozar vg.- gibi açıklamaları oldu. Trabzonspor olmayacağını bildiği şartları direterek -yine Sadri Şener'in ağzından Fatih gelsin boş mukaveleye imza atsın ona yakışan budur- gibi, transferi çıkmaza soktu.

Bölüm 2: Fatih ve Yönetim istiyor Zenit vermiyor...
Avni Aker tribünlerinden Fatih Tekke tezahüratları eşliğinde kaçan şampiyonluk ve şampiyonlar ligi fırsatı Ersun Yanal'ı koltuğundan etti. Yeni sezona çok sıkıntılı başlayan yönetim başarısızlığını Fatih transferiyle gölgelemek istiyordu. Fatih'te Advoocat ile sorunlar yaşıyordu ve devre arasını PAF takımla idman yaparak geçiriyordu. Trabzonspor ucuza kapatmayı düşündüğü bu transferi, Zenit'in yüksek bonservis bedeli istemesi sonucu askıya almak zorunda kaldı. Aslında Zenit satmak istemiyordu çünkü, devre arası transfer şansı pek yoktu zaten kadroda git gide daralıyordu.

Bölüm 3: Yönetim Kovalıyor, Fatih Kaçıyor...
Bu devre arası Şenol Güneş'in isteği ile tekrar gündemin tek maddesi olan Fatih Tekke transferinde yönetim sezon sonu sözleşmesi bitmesine rağmen 1 milyon euro bonservis bedeli ödemeye bile razı oldu. Zenit'li yöneticilerle anlaşıldı Azeri bir işadamından para bile bulundu ancak Zenit'li yöneticiler bir kere Trabzonspor yöneticilerinin kulağına kar suyu kaçırmıştı. Fatih onlara Trabzonspor'a gitmek istemediğini söylemişti. Yönetim Fatih'i arıyor, Şenol Güneş gel idmanlara başla diye mesaj atıyor ama ulaşamıyordu. Basın toplantısından sonra iş birden kesildi ve TS resmi olarak Fatih ile ilgilenmediğini duyurdu.

Sonuç:
Tüm bu olanlardan 2 hafta sonra Rubin Kazan, Fatih Tekke ile anlaştığını duyurdu. 3 senelik mukavelenin sonucunda Tekke 7,5 milyon euro kazanacak. Böyle oluncada sadece bu işte yönetimin değil Fatih'in de haksız olduğu ve yanlışlar yaptığı sonucuna varıyoruz. Fatih bekleyip gelecek sezon başında 1,5 milyon euroya oynamak ve Şenol Güneşin boyunduruğu altına girmektense müthiş bir kontratla profesyonelce bir karar verdi geleceğini kurtardı. Ancak taraftarını kaybetti.

2 yorum:

  1. Yoğun istek üzerine kaleme aldığım bu yazımda iyi giden takımın moral motivasyon değerlerini düşürmemek, tekere çomak sokmamak adına ağdalı bir dil tercih ettim... Arkadaşlarımın sert eleştirileri bende jose mourinho etkisi uyandırıyor zevk alıyorum:))

    YanıtlaSil
  2. senin kaleminden damlayan ağdaları yalarım ben kardesim.seni eleştirenler materyalle gelsinler. bişeyler karalasınlar da görelim.öyle boş konuşmayla olmuo bu işler.

    YanıtlaSil