Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

18 Eylül 2010 Cumartesi

Dengesizin Evlatları!!!!


Ligin açılış maçında, deplasmanda kaleye doğru düzgün şut atamadan aldıkları 3-0'lık Manchester United yenilgisi. İkinci haftada, kendi evlerindeki ilk maçta ligin en iyi 5-6 takımından biri olan Aston Villa'ya karşı gol yemeden aldıkları 6 gollü galibiyet. Deplasmanda Wolverhampton'dan 1-1'lik sonuçla alınan 1 puan. Yine içeride, ligin yeni ekiplerinden Blackpool karşısında oynanan berbat ötesi futbol ve alınan 0-2'lik mağlubiyet. Ve nihayet bu hafta, yine Aston Villa gibi ligin kalburüstü takımlarından sayılan Everton karşısında deplasmanda alınan 1-0'lık galibiyet ve oynanan şaşırtıcı derecede etkili futbol. Burada oynadığı son 5 lig maçını mercek altına aldığımız premier lig takımı kim sizce? Kim bu dünyanın en sağı solu belli olmayan, yenilse de, galip gelse de şaşırtan, haftası haftasına uymayan takımı? Tabi ki siyahına beyazına gönül verdiğim, taraftarının yola yola kafasında saç bırakmadığı efsane: Newcastle United. İddaa bülteninden kesin olarak çıkarıyorum kendilerini. Bir hafta önce ligin yeni takımına kendi sahasında yenilip bir hafta sonra deplasmanda Everton'ı eviren çeviren takım, olsa olsa iddaaseverlerin en büyük düşmanı olur. Siz de uzak durun. Tonlarca maç var, Newcastle'a oynamaya gerek yok.

İşin ciddi tarafı ise, premier ligi takip ettiğim onca yıl boyunca istikrarlı tek bir sezonuna rastlamadığım bu takım, acaba geçen sezon bir alt ligde oynamış olmanın vermiş olduğu ıstırap ve utançtan yeteri kadar ders alabildi mi? Şu ana kadar cevap, hayır. Bu takım Aston Villa'ya evinde 6 çekecek, deplasmanda Everton'ı yenebilecek güce sahip olduğu halde, evinde Blackpool'a mahkum oynayarak kaybediyor ve az önce bahsettiğimiz Everton'ın 3 gol atabildiği Manchester United'a karşı pozisyon bile bulamadan farklı mağlup oluyorsa, uzun vadede bunun sıkıntısını yine mevcut gücünün elde edebileceği sırayı alamayarak çekecek demektir. Takımı düştüğü yerden alıp tekrar ait olduğu yere, premier lige geri getiren Chris Hughton, sezon başında " bu sezon geçtiğimiz sezonlara göre en büyük farkımız istikrarımız olacak" demişti. Kuşkuyla bakmama rağmen umudumu korumuştum. Ama şu ana kadar bahsedilen o istikrarı gösteremedi Newcastle United. Haftası haftasına uymayan bir ekip var her karşılaşmada sahada. Eminim futbolcular da rahatsızdır içinde bulundukları bu durumdan. Kulübün maddi yapısı iyiye doğru gidiyor. Kadro kalitesi olarak da ligin ilk 6'sından hiçbir eksiği yok takımın. Oynanan futbol da belli bir çizgiye oturur ise belki yine bir Şampiyonlar Ligi görebilir bu gözler hazır Liverpool da sürünürken. Çok istiyorum sizi Şampiyonlar Ligi'nde görmeyi çocuklar. Beşiktaş çıktı mı 8 yiyor, yüreğim kaldırmıyor. Sizden umutluyum ama. Neymiş anahtar kelimemiz?? İS-TİK-RAR!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder