Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

30 Haziran 2010 Çarşamba

Çeyrekler,Uruguay - Gana



Dünya Kupası'nda çeyrek finalleri gördük. Buraya ulaşabilen 8 takımdan 4'ü Güney Amerika'lı, 3 Avrupalı, 1'i de Afrikalı. Brezilya, Arjantin, Almanya, Hollanda, İspanya, büyük çoğunluğun kupa başlamadan çeyrek final oynayacaklarını düşündükleri takımlardı. Fakat Uruguay, Paraguay ve Gana beklentilerin üzerine çıkarak devlerin yanında yer almayı başardılar. Benim sürpriz adayım Sırbistan önündeki oyununu gördükten sonra Gana olmuştu. Afrika aslanlarının önüne geleni yenip şampiyon olmasını gönülden isterim ama bu, ihtimallerin en küçüğü şu durumda ama, tabi ki imkansız değil. Ciddi eksikler var. Cezalar ve sakatlıklar çok geniş olmayan kadroyu iyice daralttı. Sakatlanan Prince ile gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Mensah ve Ayew takım için büyük önem taşıyan parçalardı. Fakat buraya kadar sınırlı teknik kapasitelerinin yanına üstün mücadele güçlerini ve hırslarını koyarak geldiler. Özellikle oynadıkları karşılaşmaların ikinci yarısında atletlerden oluşan ciğersiz bir takım olmalarının verdiği avantajla daha diri kaldılar, oyunların finallerini daha iyi oynadılar. Hadlerini biliyorlar, oyunu ne çok önde, ne çok geride kabul ediyorlar. Rakibin oyundan düştüğü dakikalarda öldürücü darbe için hep hazırlar.

-Ömer abi, Gana çok fazla koşup mücadele eden bi takım.
-Çooook.

Uruguay ise Forlan'ın ilk maçlardaki performanslarının yanına Suarez'inki de koymayı başarınca çeyrek final rahatlıkla geldi. 4-3-3 oynayan bir takımın ileri uç oyuncularından biri Forlan, biri Suarez, Biri Cavani olunca haliyle gol bulmak pek de zor olmuyor. Fransa karşısında verdikleri sıkıcı takım görüntüsünden kendi güçlerinin farkına varınca sıyrılmaya başladılar. Çok gösterişli olmayan, daha çok mücadeleye dayanan bir oyun yapıları var. Topu ayağında tutması beklenen futbolcular dışında kimse topu oyalamıyor. Ortasahaları çok savaşçı. Güney Amerika'nın Paraguay'la birlikte en sert takımı olmalarının verdiği avantajı kullanmayı şu ana kadar iyi bildiler. Karşılarında onlardan teknik olarak geride fakat kondisyon olarak ileride bir takım var. İş pas yapmaya ve hücum organizasyonu kurmaya kalırsa Uruguay ağır basan taraf, fakat dakikalar ilerledikçe skor dezavantajına düşmeyen bir Gana, hırs küpü Uruguay'a (lugano!!!) hata yaptırmaya ve ve oyunu lehine çevirmeye yakın. Eksikler olmasaydı Gana kazanır derdim, ama normal süre sonucu beraberlik gibi geliyor bana. Tur için favorim Uruguay, desteğim ise Gana'ya Dünya kupaları tarihinde üçüncü çeyrek final gören Afrika takımı olan Gana'nın tarih yazmasını istiyorum.

- Sayın Üründül, tüm duran topları Forlan'a kullandırmak doğru sizce?
- Evet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder