Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

22 Ocak 2010 Cuma

Galatasaray ve Fenerbahçe'de Transfer Stratejileri


Bu hafta çokca iki güzide kulubümüzün transfer haberleriyle haşır neşir olduk. Galatasaray'da Jo ve Giovanni Dos Santos, Fenerbahçe'de ise Corinthians'lı Dentinho isimleri gündemdeydi. Nihayet Jo'yu sadece annemizin liginde kiralık olarak sarı-kırmızı renklerle seyredebileceğimiz ilan edildi. Kalitesinden şüphe etmediğimiz bu sporcu futbolumuza ve ligimize hayırlı olsun. Haldun Bey'in Giovanni Dos Santos ile İstanbul'a gelmesi de an meselesi olarak görünüyor.

Fenerbahçe cephesinde ise Aykut Kocaman'ın Brezilya seferinden elinde Dentinho kontratı ile döndüğü haberleri geliyor. Yakın zamanda Dentinho olmasa bile bir Brezilya'lı daha Samandıra mahallesi muhtarlığına ikametgah senedi için başvuracakmış gibi görünüyor.

Burada birbirinden haz etmeyen kızkardeşlerin transfer stratejilerine şöyle kendimizi spor medyamızdan geri çekip kuşbakışı baktığımızda karşılacağımız görüntü; Fenerbahçe, Brezilyalı oyuncular için Avrupa'nın yeni Porto'su olma yolunda emin adımlarla giderken, Galatasaray ise spor kulübünden çok yabancı futbolcu rehabilitasyon merkezi gibi çalışmakta.

Sarı-Kırmızılılara son senelerde transfer olan hiçbir futbolcunun kalitesinden şüphemiz olamaz, ancak verimlilik anlamında Baros haricinde ellerinde koca bir sıfır var Keita dahil. Hakan Yakın ve Inamato'dan beri gelen transferlerin hepsi sorunlu geçirdikleri sezonlardan sonra Florya'da idmana çıkıyorlar. Ayrıca Galatasaray'ın aldığı oyuncuları daha yüksek bonservis bedellerine Avrupa liglerine geri gönderme şansıda çok zayıf bir ihtimal. Linderoth'u bir kürekle kovalamadıkları kaldı, sıra Nonda'da. Biliyoruz ki bu oyuncuları transfer ederkende ceplerindeki son milyonları harcıyorlar. Lig sonunda ilk iki içinde olamazlarsa seneye bomba transfer diye İngiltereden sadece Telekom Arena için çim bakıcısı getirebilirler gibi görünüyor.

Sarı-Lacivertliler yüksek maliyetli sükse yapan transferler serisine Roberto Carlos'la son verdiler. Andre Dos Santos ve Chiristian Baroni, bu formlarıyla olmasa bile iyi bir Şampiyonlar Ligi sezonundan sonra transfer yapabilecek çapta oyuncular. Burada Galatasaray'dan farklı olarak sarı kanaryanın transfer ibresi yine Brezilya'yı gösteriyor ancak bu kez genç ve/veya gelişimlerini sürdüren oyuncular tercih edilmeye başlandı. Dentinho yada başka biri eğer Fenerbahçe bu şekilde yaptığı transferlerden bonservis bedeli ile Avrupa'ya ihracat yapabilirse bundan sonra Brezilya futbolunun Avrupa'daki ilk limanı Porto yerine artık Kadiköy olur. Bunda kazanan hem saha sonuçları hem de ekonomik olarak da Fenerbahçe olur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder