Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

24 Aralık 2010 Cuma

Yeni Transferler - Hugo Almeida


Beşiktaş'ın üst üste patlattığı bombalardan bir diğeri, Portekiz'li Hugo Almedia. Hemen ona da inceden bir bakış atıyoruz.
Hugo Almeida:
26 yaşındaki oyuncu, Naval altyapısında başladığı futbol kariyerine Porto altyapısında devam ettikten sonra, 2003 yılında Uniao Leiria'ya kiralandı. Ardından Porto'ya dönen Almeida, 2003-2007 arasını da çoğunlukla kiralık sözleşmelerle geçirdi. Sırasıyla bir kez daha Uniao Leiria, Boavista ve Werder Bremen'de forma giyen golcü futbolcu, 2007 yılında bonservisiyle birlikte son durağı Werder Bremen'e transfer oldu.
Werder Bremen formasıyla 121 maça çıkıp 40 gol atan Almeida, en verimli günlerini bu sezonun ilk yarısında yaşadı. 21 maçta 11 gol atıp 1 de asist yapan Almeida, takımının en golcü ismiydi. Portekiz Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası'nda da boy gösteren oyuncu, takımının Kuzey Kore'yi 7-0 mağlup ettiği karşılaşmada 1 gole imza attı.
Almeida'nın milli takım forması altında 33 maçta 12 golü bulunuyor. 1.91 boyundaki Almeida, iri cüssesine rağmen depar atabilen ve ayaklarına hakim bir santrafor olarak biliniyor. Ara sıra bıraktığı Recep Tayyip Erdoğan bıyığıyla, Almeida Akp'lilere de sempatik gelecektir.
Yazar Notu: Yıllardır Avrupa liglerini takip ederim. Bundesliga da en sevdiğim liglerden biri. Werder Bremen ise Avrupa sahnesinde desteklediğim, kazandığı zaman mutlu olduğum yegane Alman takımı. Kaç sezondur Klose'den sonra adam gibi bir santrafor transfer etmeyen Bremen yönetiminin takımı Hugo Almeida'ya muthaç bırakmasına ateş püskürüyordum. İzlediğim her karşılaşmada bir şekilde gözüme batan Almeida, takımın da kötü gidişiyle iyice hedef tahtama oturmuştu. Ben sevemedim bu adamı bir türlü. Almeida'yı teknik olarak incelersek kendisi için vasat-vasat üstü bir santrafor diyebiliriz. Gol vuruşları süper, öyle attığını vuran bir forvet değil. Güçlü fiziği ve 1.91'lik boyuyla havadan etkili. Şutları çok sert. Geçtiğimiz sezonlarda Şampiyonlar Ligi'nde İnter'e attığı bir frikik golü var ki, dillere destan. Ani ataklarda adam eksiltebilecek kıvraklığı yok. En önemli eksikliği ise, devamlılık. Werder Bremen istatistiklerine bakıldığında şöyle bir durum göze çarpıyor; Almeida 2 sezon önce ligde oynadığı ilk 22 maçta 4 gol atabilmiş. Sezonun kapanmasına yakın, ligin koptuğu haftalarda oynadığı 5 maçta attığı 5 golle istatistiğini biraz olsun düzeltmiş. Yine 3 sezon önce ligde attığı toplam 11 golün 8'ini üstüste oynadığı 11 maçta atmış, geride kalan maçlarda kaydedebildiği gol sayısı sadece 3!!
Kimse bir gol makinesi transfer ettiğimizi düşünmesin. Beşiktaş'ın sıkıntısı ceza alanı içinde. Takımın ihtiyacı olan ceza alanının içinde affetmeyen, ayağına geleni zorlanmadan uzak köşeye vurabilecek Jardel tipi bir golcüydü. Almeida'nın gol yüzdesi vasatın altında, özellikle de Bundesliga gibi maç başına 2.98 gol atılan bir ligde. Umarım Türkiye Ligi ona hafif gelir de beni yanıltır, karşı karşıya kaldığında topu sürekli kalecinin karnına karnına vuran (Ali Kuçik) ve şut atamadan maçı tamamlayan (Nobre) forvetlerle gol arıyoruz çünkü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder