Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

24 Aralık 2010 Cuma

Yeni Transferler - Simao Sabrosa


Beşiktaş devrenin son maçı olan Konya Torku Şekerspor karşılaşması sona erer ermez yollayacaklarını yolladı, yerine Portekiz milli takımından takviyeler yaptı. Son bombalar Simao Sabrosa ve Hugo Almeida. Kendilerini şöyle bir tanıyalım.
Simao Sabrosa : Simão, 1997-1999 yılları arasında altyapısından yetiştiği Sporting Lizbon'da forma giydi. 53 maç oynadı, 12 gol attı. Lizbon'daki son sezonunda oynadığı futbol, 30 maçta attığı 10 gol ve yaptığı asistlerle dikkati çeken Sabrosa, Barcelona'nın transfer listesine girdi ve nihayet 1999 yılında 15 milyon euro karşılığında Barcelona'ya transfer oldu. Yıldızlarla dolu Barcelona kadrosunda  yeteneklerini sergileyemeyen Sabrosa, 2 sezonda 46 maç oynadı ve 3 gol atabildi. 2001 yılında 12 milyon euro'ya ülkesine, Benfica'ya döndü.Tam 6 sezon  boyunca burada oynadı ve taraftarın sevgilisi oldu. 173 maçta 76 gole imza atarken son sezonunda yılın futbolcusu seçilen Simao'nun ismi tekrar büyük liglerle anılmaya başlandı. Atletico Madrid'in yaptığı 20 milyon euro'luk teklifi kabul eden Benfica futbolcusunu tekrar İspanya'ya yolladı. 3-buçuk yıl süren ikinci İspanya macerası ilkinden daha başarılı geçti ve Siamo kaptanlığa kadar yükseldiği Madrid'de takımın sembol isimlerinden olmayı başardı. Taraftarın en çok sevdiği isimlerin başında gelen Simao 113 maçta attığı 20 gol ve verdiği sayısız asistle takımın en verimli isimlerinden biriydi. Simao, Portekiz milli takımının da bankolarından. Oynadığı 85 maçta 22 golü var.
Yazar Notu: Kendisini Barcelona yıllarından beri takip eden biri olarak söyleyebilirim ki, hem sağ hem de sol kanatta oynayabilen Simao, eğer devamlılık sağlayabilirse yararlı olabilir. Guti'nin yokluğunda forvetin arkasında pasör olarak da oynayabilecek oyun görüşü ve tekniğine sahip olan Simao'nun uzaktan şut yeteneği de mevcut. Benfica ve Atletico formalarıyla çok güzel frikik golleri var. Fazla sakatlık yaşamayan bir oyuncu. Fakat canımı sıkan huyları da yok değil. Karşılaşmaya kötü başlarsa genellikle öyle bitiriyor. Üst üste 3 pozisyonda istediği pasları alamazsa oyuna küsüyor, elini beline koyup tavrını belli ediyor. İkili mücadelelerde yeterince girişken değil. İddaa oynadığımdan mütevellit, son 4 sezonda en az 60 tane Atletico Madrid maçı seyrettim ve defalarca tanık oldum. Bu arkadaşımız topu tam ayağına bekliyor. Bu sebepten gerisine veya ilerisine düşen topların çoğunu rakip rahatlıkla süpürüyor.
Maksat kimsenin canını sıkmak, moralini bozmak değil. Benim kendisiyle ilgili bazı şüphelerim var. Fakat 900bin euro'ya onun kadar kaliteli bir futbolcu bulunması imkansız, özellikle devre arasında. Portekiz Ligi'nin tozunu atan, İspanya Ligi'nde ise iyi futbolcu kalibresinde bilinen Simao Sabrosa, Quaresma gibi takımı ve ligi ciddiye alırsa yararlı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder