Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

5 Ocak 2011 Çarşamba

Bundesliga'da Futbol Aşkı...

'
Avrupa'da haftasonlarını en çok futbol ile keyiflendiren ülkenin Almanya olduğu gözlerden kaçmamıştır. 18 takımın bulunduğu Almanya Bundesliga'da, haftada 786380 kişi maç izliyor.Burada Almanya'nın köklü 3 takımı başı çekiyor;
Borussia Dortmund   73817 kişi  %94 ortalama
Bayern Munich   69000 kişi  %100 ortalama
Schalke   52345 kişi  %99,6 ortalama
İlk yarıyı 10 puan ile son sırada bitiren Mönchengladbach'ın içsaha maçlarını 45000 kişi ortalaması ile oynaması parmak ısırtacak cinsten olsagerek. Bu sene olumlu futbolu ile Avrupa kupalarını hedefleyen Mainz takımı 20500 kapasiteli stadında maç başına 20015 ortalama ile oynaması futbolun taraftar ile ne kadar güzel olduğunu göstermektedir. Öte yandan  İstanbul Büyükşehir Belediye'nin maçlarını 200 kişi ortalama ile 80000 kişilik stadta oynaması trajikomik diğer bir olaydır. Almanların bence futbola bu denli düşkün olmasının sebebi,  hemen  hemen her sene ligin son haftalarında şampiyonluk potasına  4-5 takım ile girmesidir. Almanya 2. ligi'ndeki maç başına 15000 kişilik ortalama, Portekiz, Belçika, Avusturya 1. liglerini geride bırakmaktadır. İtalya Seri A, % 55 lik ortalama ile İngiltere, Almanya, İspanya, Hollanda ve Fransa'nın çok gerisinde kalmıştır. Son 5 seneye damgasını vuran İnter, içsaha maçlarında San Siro'yu % 56 oranında doldurabilmektedir. İkinci sırayı % 50'lik oran ile Milan almaktadır. İtalya'da, büyük takımlar ile küçük takımlar arasında uçurum olması, taraftarı etkileyen en büyük unsurdur bence.
Her fırsatta futbol ile yatıp futbol ile kalktığımızı dile getiriyoruz. Tuttuğumuz takıma; arkadaş sohbetlerinde, çalıştığımız işyerinde, kahvehanelerde kesinlikle toz kondurmuyoruz. Gerektiğinde takımımız için silahlarımızı kuşanıp, rakip taraftarlar ile kavga ediyoruz. Taraftar yüzünden en çok sahası kapanan ülke biziz ve bundan ders çıkartmıyoruz. Türkiye'de Fenerbahçe %68 ortalamaya sahip. Beşiktaş %63, Galatasaray ise %60 ortalamaya sahip. Almanya'da adını duyduğumuz zaman dudak bükeceğimiz Nürnberg takımı kendi sahasındaki maçlarını 41600 kişi ortalama ile oynayarak tek başına bizim ülke takımlarımıza fark atmaktadır. Biz ülke olarak iyi gün taraftarıyız. Takım iyi ise maçlara gidiyoruz.Takım kötü ise gitmiyoruz. Ülkemizin ekonomik açıdan iyi olmadığı bu dönemlerde maç biletlerinin oynanan futbol kalitesi ile doğru orantılı olması gerekmektedir.3-5 sene öncesine kadar ülkemizde bayanlar maçlara gitmiyordu. Şimdilerde ise bunu biraz yenmeyi başardık.Ama ilerleme kaydetmek sadece bununla sınırlı kalmamalıdır. Diğer Avrupa ülkeleri her sene %10 ilerleme kaydederken, biz sadece %1 yol katedebiliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder