Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

5 Kasım 2010 Cuma

Avrupa Ligi'nde 4. Hafta Sonrası Görünüm


Avrupa Ligi'nde 4. maçlar oynandı. Kupadaki tek Türk temsilcisi Beşiktaş, Porto deplasmanından puanla dönerek bana göre ikinciliği garantiledi. Sırayla gruplardaki son duruma bir göz atalım:


A Grubu:
Hafta sonu Milan'ı yenerek bizi yatıran Juventus, dün akşam da Salzburg'u yenemeyerek yine kupon yırttırdı. 4. maçlar sonunda 4. beraberliğini alan Juventus'un bu gamsız oyunu grubun az şans verilen takımı Lech Poznan'ın iştahını kabarttı. Dün akşam izlediğim Juventus, Salzburg önünde kaleye gitmekte bile zorlandı. Lech Poznan ise Polonya'da City'i 3-1 mağlup ederek iddiasını kanıtladı. Manchester'daki ilk maçta oynadıkları açık futbol ve gösterdikleri çaba ile alkış toplamışlardı. Dünkü galibiyetleri şaşırtıcı olmadı bana. Juventus 7 puanlı City ve Poznan'ın 3 puan gerisinde ve daha Polonya deplasmanına gidecek. Büyük takım zamanı geldiğinde gereken skoru almayı bilir hele hele İtalyan takımıysa, ama Juventus bu oyunuyla bir üst tura çıkmasın bi zahmet. Poznan hakediyor.
B Grubu:
B grubu beklenen sıralamayla 4. maçları bitirdi. Evinde 90. dakikada attığı golle Aris'i mağlup eden Leverkusen ve deplasmanda lig şampiyonluğu sarhoşu Rosenborg'u 2-1'le deviren Atletico Madrid grubun ilk 2 sırasında. Almanya'da oynayacakları karşılaşma grubun liderini belirleyecek. 4 puanlı Aris ile 3 puanlı Rosenborg'un sırasıyla 8 ve 7 puanlı rakiplerini son 2 maçta alacakları puanla yakalayamayacakları aşikar.
C Grubu:
Lille ve Sporting Lisbon kuralar çekildiğinde grubun favorilerindendi. Lisbon 3 galibiyetle 9 puan toplayarak farkını belli etti, fakat Lille 2. sırada olmasına rağmen diğer 2 takımdan henüz kopamadı. Gent ve Levski Sofia 5 puanlı Lille'i 4'er puanla takip ediyorlar. Kalan son 2 maçta alınacak skorlar lider de dahil olmak üzere her takımın sıralamasını değiştirebilir. Fakat ben Lisbon ve Lille'in sürprize izin vermeyeceklerini düşünüyorum.
D Grubu:
Dün akşam oynanan maçlardan sonra D grubu karıştı. Paok evinde Villareal'i mağlup etti, Dinamo Zagreb ise deplasmanda Brugge'e 2-0'lık üstünlük sağladı. Haftaya lider giren Villareal 6 puanla 3. sıraya geriledi, kazanan Zagreb ve Paok 7'şer puan ve averajla sıralandılar. Brugge ise favorilerden olduğu gruptan sadece 2 beraberlik çıkararak 4. maçlar sonunda hayal kırıklığı yaratmaya devam etti. Bu grubun düğümünü son hafta oynanacak olan Zagreb - Paok maçı çözer. Bu maçı kazanan Villareal'in yanında bir üst tura yükselir.
E Grubu:
Kuralar çekildiğinde E grubunda favori gösterilen takımlar bi önceki sezonun Hollanda şampiyonu Alkmaar ve Ukrayna'nın en büyüğü Dinamo Kiev'di. Şu anki tablo ise hayli şaşırtıcı. Beyaz Rusya temsilcisi Bate Borisov Alkmaar'a evinde 4 çekti, Ukrayna deplasmanından puan çıkarttı, Moldova temsilcisi Sherrif'i 2 maçta da mağlup etti ve 10 puanla ikinci tur vizesini cebine koydu. 7 puanlı Kiev de 2 maç kala rahat durumda. 3'er puanlı Sheriff ve Alkmaar'a ufak çaplı bir mucize gerekiyor bir üst tur için. 
F Grubu:
CSKA Moskova bu grubun babası olduğunu 4 maçta 12 puan yaparak kanıtladı. 12 gol atarak yaptıkları 11 averaj da çarpıcı bir istatistik. Palermo'yu 2 maçta da 3'er gol atarak sahadan silen Rus temsilcisi bundan sonra makara kukaraya vurabilir. İkinci durumdaki Sparta Prag ise geçen haftaki 3-3'lük Lausenne şokunu atlattı, rakibini deplasmanda mağlup ederek 7 puan yaptı. 3 puanlı Palermo Avrupa Ligi'ni pek sallamaz görünüyor, maçlara çıkarılan kadrolar ve oynanılan oyun itibariyle.  İsviçre 2. lig temsilcisi Lausenne ise aldığı 1 puan ve dişli rakiplerine kafa tutmasıyla bence üzerine düşeni yaptı.
G Grubu:
Nasıl Moskova F Grubu'nun babasıysa Zenit de G Grubu'nun babası. 4 maçta 12 puan. Zenit'i çıkarınca geriye kalan ise tam bir cadı kazanı. 4'er puanlı Anderletch ile AEK ve 3 puanlı Hajduk Split aldıkları puanları birbirlerinden kopardılar. Anderlecth AEK'yı yendi, AEK Hajduk Split'i, Hajduk da Anderletch'i. Dün akşam Hajduk evinde Zenit'e yenildiğinde, AEK ve Anderletch berabere kalarak düğümün üstüne bir düğüm daha attılar. Anderletch diğerlerine göre bir adım önde, Hajduk'u evlerinde konuk edecek olmaları şanslarını arttırıyor.
H Grubu:
Getafe ve Stuttgart grubu zorlanmadan ilk 2'de tamamlar diyenler, yanıldı. Stuttgart puan kayıpsız lider konumunda fakat, Getafe 3 puanla sonuncu durumda. Fenerbahçe maçlarından tanıdığımız Young Boys aldığı 2 galibiyet ve 6 puanla 2. sırada. Odense ise ilk puanlarını 4. maçında Young Boys'u 2-0 mağlup ederek kazandı. Getafe hala toparlanabilir. Ancak tıpkı Palermo gibi Getafe'nin de Avrupa Ligi'nde tercih ettiği kadro, tam anlamıyla Avrupa'yı umursamamak demek. Gönlüm göze hoş gelen futbol oynayan Young Boys'dan yana ama, Getafe kupaya devam etmek isterse, fikstür gayet uygun.
I Grubu:
PSV Eindhoven rahat maçlar çıkartarak zorlanmadan 10 puanla zirveye oturdu. Beşiktaş'ı Ukrayna'da telef edip adını duyuran Metalist ise 7 puanla ikinci. Sampdoria'nın ise 5 puanı var. Bu grubun kaderini PSV tayin edecek. Metalist ve Sampdoria'nın grubun şamaroğlanı puansız Debreceni ile oynayacakları maçları galip kapatacaklarını düşünürsek, 2 takımın da PSV maçlarından alacakları puan ve puanlar grupta sıralamayı ortaya çıkaracak. PSV halen rahat değil, çünkü 2 karşılaşmayı da kaybederlerse 3.lüğe düşebilirler. Alacakları 1 puan onları rahatlatır.
J Grubu:
Kupanın ölüm grubu olarak adlandırılan J Grubu'nda Sevilla, PSG ve Dortmund kıyasıya çekişiyorlar. Her ölüm grubunda olduğu gibi bu grupta da bir şamaroğlanı var; Galatasaray'ı eleyen Karpaty Lyiv. Sevilla 4 maçta 9 puan toplarken tek yenilgisini evinde PSG'den aldı. Grubun tek yenilgisiz takımı PSG ise 8 puanda. İçeride oynayacakları Sevilla maçı onları da lider de yapabilir, 3. de. PSG ile 2 maçta da berabere kalarak kaderini son hafta oynayacağı Sevilla deplasmanından çıkaracağı puan sayısına bırakan Dortmund ise 5 puan topladı. Son 2 maç her türlü sonuca açık. Benim favorilerim ise Sevilla ve PSG.
K Grubu:
Liverpool son maçta Napoli karşısında Gerrard Baba'nın 3 golüyle 1-0'lık mağlubiyeti lehine çevirmesini bildi ve 8 puana ulaşarak büyük avantaj yakaladı. Napoli ise hayal kırıklığı yaratmaya devam etmekte. Favori gösterildikleri grupta sadece 3 beraberlik elde ederek 5 puanlı Steaua Bukreş'in altında kaldılar. Utrecth ise kuralar çekildiğinde ne kokar ne bulaşır görüntüsündeydi. Onlar da Napoli ile aynı şekilde 3 beraberlik alarak averajla son sırada yer aldılar. Lider Liverpool olacak, bu belli. İkincilik için de adayım fikstür avantajıyla Napoli. Bükreş ve Utrecth maçlarından 2 galibiyet çıkarabileceklerini düşünüyorum
I Grubu:
Ve gelelim bizi asıl ilgilendiren gruba. I grubunda Porto ile birlikte bir üst tura en yakın aday olarak gösterilen Beşiktaş, ilk 2 maçta kazandığı 6 puanla CSKA Sofia ve Rapid Wien ile arasındaki farkı ortaya koydu. Porto da kendinden beklenileni yaparak bu 2 takımı mağlup etmeyi bildi. Grubun liderini tayin edecek karşılaşmalarda Porto rakibini deplasmanda 3-1 yenerken, dün akşamki rövanşta ise ikinci yarı en az 6 pozisyon harcayan Beşiktaş 1-1'lik skora razı oldu. Porto 10 puanla zirveye bayrağı dikerken Beşiktaş da 7 puanla rakiplerine 4'er puan fark attı. Kalan son 2 karşılaşmada Beşiktaş'ın ilk 2'den düşmesi için epey bir uğraşması gerekiyor. Rakipler kendisine göre çok zayıf. Beşiktaş içeride Rapid'i, dışarıda da CSKA'yı mağlup ederek üst tura yükselecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder