Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!

Arabanın Torpidosuna Sokarım!!!!!
Murat Özarı: - Eğer var ya bak sana Fikret Engin sana bişey söyliyim, bak bi dakka ya, bi dakka sana bişey söyliyim, o Teoman, sen şimdi burdasın ya, sen benim arkadaşımsın, Fikret Engin, ben senin için ölüme giderim. Fikret Engin: - Eyvallah, ben de giderim abi, tamam. Murat Özarı: - Sen benim kader arkadaşımsın. Teoman Bey, sana benim yanımda öyle vuracak var ya, O Teoman'ı var ya, arabanın torpidosuna sokarım!!!

4 Kasım 2010 Perşembe

Geri Dönüşler

Sporcularda, takımlarda her zaman geriden gelenin bir avantajı olduğu gerçek..
03 Mayıs 1989 Galatasaray-Fenerbahçe maçı:
Galatasaray Tanju'nun 3 golüyle devreyi 3-0 önde kapatmıştı. Gs cephesinde Tanju Fb seyircisine gülerek el sallayarak soyunma odasına gidiyor, içerde Mustafa Denizli a.k.a. neççede , skoru koruyalım diyen oyunculara tarihi farka gideriz diyordu. Herkes Fbli arkadaşlarını küçüklerini büyüklerini aşağılıyor, alay konusu yapıyordu. Diğer cephede ise soyunma odasında soğuk zeminde fırça yemeyi bekleyen Fb'li oyuncular vardı. Todor Veselinovic ise o çökmüş futbolcularına :  "biz bir maç oynadık, 3-0 kaybettik ve elendik.şimdi ikinci bir maça çıkacağız. sizden isteğim, bir gol atın ve bu yeni maçı benim için 1-0 kazanın" der. Ne taktik ne sistem konuşulur. Oyuncular odadan birer birer çıkarken Veselinoviç Rıdvan'ı kolundan yakalar ve "çocuk" der,"sakın o golü devrenin başında atmayın, yoksa beşlik yaparsınız bunları".  Sahaya çıkan Fenerbahçe Aykutun sıfırdan tavana astığı ve herkesin evlerine o tavandan çıkan sesin ulaştığı bir golle başlar ve ardından Rıdvanın getirip Hasan Vezir'in attığı 3 golle maç 3-0'dan 4-3'e gelir.
21 Nisan 2001 Fenerbahçe-Gaziantepspor maçı:
İlk devre Hakan Bayraktar Erhan Albayrak ve Hasan Özer'in golleriyle 3-0 soyunma odasına giden şampiyonluk adayı Gaziantepspor ve Rakibi Fenerbahçe.. İkinci devre için sahaya çıkan Fenerbahçeli futbolcular seyircinin tepkisinden çekiniyorlar, yarım ayakla çıkıyorlar adeta sahaya.Fenerbahçe seyircisi o sezon sahasında hiç yenilmemiş, hiç berabere kalmamış takımını yanına çağırıyor : Buraya buraya Fenerbahçe buraya.. ikinci yarı başlıyor. İlk gol 63'te Revivoyla geliyor. 67'de Rapaic, 74'te Uche 3-3 yapıyor. stat yıkılacak adeta . tıpkı 2. yarı başlarken olduğu gibi. Bir ara ben de sesim , boğazım patlarcasına hale geldiğinde durdum, sustum ve şöle bir etrafı izledim bir anlık.. Ve cidden öyle bi inanç yoktu diye düşündüm. Kendi takımımın sesinden tırsmıştım adeta ..80'de gelen Rapaic'in 4 kişiyi geçip - sonuncusu bacak arası ve devamında tökezleyerek- aşırtma vuruşuyla Ömer Çatkıç'ı ve Gaziantep'i bitiren o muhteşem golünde zaten herkes kendinden geçmişti. İlk yarı sıkıntıdan üstünü başını yırtan Fenerbahçeliler ikinci yarı sevinçten üstünü başını yırtıyordu.
9 Aralık 2004 San Antonio Spurs - Houston Rockets maçı:
Maçın bitimine 1 dakika kala San Antonio 74-64 öndeydi. İki top çalma ile skoru Houston 74-68'e getirdi.Taktik faullerle skor 76-68 oldu. Tracy McGrady el üstünden soktuğu üçlükle skoru 76-71'e taşıdı 35 saniye kala. Taktik faulleri Devin Brown sayıya çevirdi: 78-71.T-Mac kendisini savunan Duncan'ın üstüne gitti ve zıpladı yere inerken Duncan kontrolsüz olarak Tracy'nin üstündeydi ve düşerken topu potaya gönderen T-Mac'in üçlüğü isabetliydi ve bir de faul gelmişti. Faulü sayıya çeviren McGrady 4 sayılık bir oyunla skoru bitime 24 saniye kala 78-75 yaptı. Houston Rockets baskılı savunma sonrası topu çalamadı ve Duncan'a faul yaptılar 16 saniye kala. Faul problemleri yaşayan Duncan ikide iki soktu: 80-75. son molayı alan Rockets bundan sonra topu rakip sahaya taşıyamayacaktı. O hücumda en iyi savunmacılardan bruce bowen'ın savunmasına rağmen T-Mac yanıyordu : 80-78. Artık 11 saniye kalmıştı ve San Antonio'daydı hücum sırası. Mola alan San Antonio topu rakip sahaya taşıdı. En iyi faul atıcıları Devin brown'a verdiler topu. Orda yaşadığı baskıyla ayağı kayan Brown yere düştü, top ortadaydı.. Rockets'li oyuncular topa atlayacaklardı ancak orda biri vardı : Tracy McGrady!! Adam topa öyle bir atladı ki bırakın o top benimm der gibiydi ! Çaldı topu 7 saniye kala T-Mac rakip sahaya sürdü sürdü peşinden gelen 2 , önünü kapamaya gelen 2 Spurs'lü vardı. yükselen T-Mac üçlüğü gönderdi ve top çemberden geçti. 81-80 öne geçirmişti takımını T-Mac ve o anda yaşadığı o duygu yoğunluğu ile dönerek sevinçten yumruğunu sallayan ve suratında o 35 saniyenin hem bir ömür kadar bir zaman olduğunu hem de bir saniye kadar kısa olduğunu anlatıyordu adeta!
31 Ekim 2010 Jun Mizutani - Zhang Jike maçı:
Almanya'nın Magdeburg kentinde düzenlenen 2010 Masa Tenisi Dünya Şampiyonası'nda yarı finalin ilk maçında ilk 3 seti Japon Mizutani 13-11, 12-10, 11-7 alırken sonraki 4 seti ise Çinli Zhang 11-9, 11-5,
14-12, 11-4 alarak 3-0'dan geri gelerek 4-3 maçı aldı ve adını finale yazdırdı. maç bittiğinde çinli masa tenisçisinin hocasının öğrencisine çılgınca bağırarak ona hatalarından sıcağı sıcağına bahsetmesi ise oldukça ilginç bi görüntü oluşturmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder